Loopt alles in de soep en is het weer ook snert? Kom dan bij met linzensoep.
Recept voor 4 personen
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 wortel, in plakjes
250 g (blonde) linzen
1 l groentebouillon (van 2 tabletten)
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2 vastkokende aardappelen, in stukken
½ citroen (max.), geperst
4 el peterselie, fijngeknipt
Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak al roerend 5 minuten.
Doe de linzen, de kruidnagel en de laurier en de bouillon erbij en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de stukken aardappel toe en laat nog 20 minuten koken.
Breng tot slot op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie en dien op met Turks brood en een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten